tisdag 22 november 2011

En redan förlorad debatt

Aschberg i Radio1 10:00-12:00 kan ju vara guds gåva till oss som dör av tristess på ett kontor. Så jävla bra, så jävla vasst, så jävla grovt och emellan åt så jävla kul. Aschberg är ju kungen själv på motargument och att få sista ordet. Sjuk underhållande trots de, faktiskt, så allvarliga och tragiska ämnen som tas upp och debatteras i programmet.

Igår blev vi mest bara upprörda här på jobbet då programmet gästades av en politiker i det nya, så kallade partiet, Naturdemokraterna som utnämner sig för att vara landsbygdsbefolkningens röst mot vargarna. Dom är alltså för att det inte ska finnas några vargar i Sverige och menar att Riskdagen inte borde ha rätten att bestämma något i detta ämne utan att det är dom drabbade på landsbygden som borde få fatta besluten. Chefen var så arg att han ringde in till programmet och konfronterade politikerfittan som satt där och försökte hävda sig. Chefens argument "Ska vi ta bort allt som kan vara farligt?" för i så fall finns det betydligt mycket farligare saker i vårt samhälle än en varg. Kärringen menade att vargen kostar samhället för mycket pengar. Vad fan gör inte alla våldtäcksmän, pedofiler och mördare som sitter i våra fängelser då? Vargen dödar i värsta fall ett sällskapsdjur, våldtäcksmännen, pedofilerna och mördarna förstör livet för inte bara en utan massor av människor. Var klämmer skon här?

Inte nog med att kärringen lägger tid på ett sånt litet problem som vargar så idiotförklarar hon sig själv än mer när hon i en mening säger "Vi ska inte utrota vargarna..." för att i nästa utbrista "Det ska inte finnas några vargar i Sverige!" Hur har hon tänkt sig att vi ska bli av med de ca. 220(!!!!!) vargar vi har i Sverige då?
FAN vad irriterad jag blir på rädda människor. Det är väl bara att vi anpassar oss till vargen precis som vi anpassat oss till allt annat. Sätt upp elstängsel runt boskapshagarna och håll hundarna kopplade. Svårare än så är det inte. Ska vi ta bort ett av de häftigaste djur vi har i Sverige för att de blivit närgångna i (kanske) brist på mat eftersom vi svenskar är sådanna stora fans av jakt och skjuter bort allt som vargen lever på? Känns inte riktigt rättvist.

Lägg ner debatten, Naturdemokraterna, den är förlorad innan den ens börjat.

2 kommentarer:

  1. Vad roligt att de kallar sig naturdemokraterna, man tror ju direkt att de sa värna om naturen då, alltså försvara vargarna eftersom det är ju de som lever i naturen!! Vilka spånhuvuden.

    SvaraRadera
  2. Ja, verkligen. Partiet känns inte genomtänkt över huvudtaget. Någon har tagit tag i den första tanken hon kom på utan att överväga för- och nackdelar. Framför allt verkar de inte ha räknat med det motstånd de kommer att få.

    SvaraRadera