onsdag 23 mars 2011

I priskrig mot oljebolagen

Bensinpriset kan inom den närmaste framtiden komma upp till 17 kr.
Vill du att bensinpriset sänkas istället?
Det är möjligt men man måste agera nu och man måste göra det klokt!

Förra året försökte man pressa oljebolagen, genom att inte köpa bensin på vissa dagar. Direktörerna skrattade, då dom visste att bensinen som inte köptes på måndagar sedan köptes på tisdagar istället. Lite strul lyckades man orsaka men någon större effekt kunde man inte se. Någon har kommit på en idé som kan fungera om vi verkligen vill.  

Bensinen kostar i dag ca. 13 kr/liter och vi känner alla till att oljebolagen gör jättevinster. När vi lät priset komma upp till 10 kr påstod man att det var för att oljan höll på att ta slut. I dag försöker man inte ens påstå att oljan är på väg att ta slut – det finns mer olja i dag än för 35 år sedan och då kostade bensinen 2 kr/liter.
Vi måste bli mer aggressiva och visa att konsumenterna kan göra något, att kunden får ha rätt! Det enda sättet är att slå där det gör mest ont: Plånboken, och det kan vi göra!

Hur?

Vi behöver alla våra bilar och vi måste köpa vår bensin så det vi kan göra är att påverka priset. När vi agerar tillsammans kan vi starta ett priskrig. Vi föreslår att vi inte köper bensin av de 3 stora bensinbolagen Statoil, Shell eller Preem. När de 3 största oljebolagen inte lyckas sälja bensin längre blir de tvungna att sänka priset för att få kunderna tillbaka. Detta leder till priskrig och alla andra bolag är tvungna att följa med men för att kunna nå resultat måste vi nå hundratusentals Statoil, Shell och Preem- kunder och alla måste samarbeta. Bojkotta storkedjorna när du tankar, privata som företagsbilen.

Jag tänker dra mitt strå, gör det du med. Sprid detta vidare så vi tillsammans kan slå ett hårt slag i kriget mot oljebolagen. 

Älska Paint...

1 kommentar:

  1. Jag har mailat detta till alla jag kom på,och jag ska våga vägra!

    SvaraRadera