tisdag 26 oktober 2010

Jävla människa

Nu till en replik till en idiot som skrev en insändare i Steget. "Lagspelare", här kommer svaren på dina dumma frågor.

Du tycker att fotboll är vår tids mest överskattade aktivitet och undrar vad barn lär sig av att spela fotboll, som de kan ha nytta av resten av livet. Om vi nu bortser från att det är en extremt roligt träningsform, som utvecklar både motorik, kondition, styrka, så ger fotbollen barnen en stor social utveckling. När man spelar fotboll lär man sig att samarbeta och förlita sig på andra människor. En stor del av träningarna de första åren på planen går ut på just samarbetsövningar och att lära känna varandra. Nyckeordet i fotboll är "sammanhållning".

Barnen lär sig även att man måste ge alla människor en chans och att alla är viktiga och behövs oavsett om man är bra eller dålig. Genom fotbollen utvidgar även barnen sitt sociala nätverk, varje spelare är en ny kompis. De lär sig att ta ansvar genom att se till att vara i tid till träningar och ha med sig rätt utrustning till dessa, att kritik kan vändas till något positivt, att kommunisera och att använda samt läsa kroppsspråk. Listan på alla de positiva effekter som fotbollen har på barn kan göras mycket längre än så här och ju äldre man blir, desto fler områden i den personliga utvecklingen tillkommer. Saker som att "planera sin tid" och "utvärdera sig själv" är exempel på detta.

Jag förstår inte hur du tänker människa? Skulle man få "kamratskap" genom att spela schack, där man sitter tyst och tänker för sig själv? Det mest idiotiska jag hört på länge! Sen borde du ha snappat upp att om det är någonting Svenska Fotbollsförbundet, ihop med alla klubbar i Sverige och resten av världen, jobbar stenhårt emot så är det mobbning, smutskastning och våld. 

"Vårt tids mest överskattade aktivitet"?. Jag skulle snarare vilja kalla det "Vår tids mest underskattade"!

1 kommentar:

  1. Skicka in det här som svar till steget! de som skrev det där måste vara dum på riktigt!! så skicka in det där du skrivit som svar! / olivia pamlquist

    SvaraRadera